Vägvisare

Vägvisningen hjälper dig inte bara att hitta rätt. Ibland berättar den också något om vads slags väg eller färdmål är på väg till.

F5a. Vägvisare, allmän väg. Denna sätts upp i vägkorsningar och den blå färgen visar att vägen som den hänvisar till är allmän väg. För vissa länder gäller blå färg att detta är allmän väg. Färgen kan skilja sig beroende på land. Avståndet anges i hela kilometer.


F5b. Vägvisare, motorväg och motortrafikled. Denna skylt är en vägvisare för motorväg och motortrafikled. De kan sitta längs med motorvägen och visa på dess fortsättning, medan skyltar som visar avfarternas mål kan ha landsvägsfärg.


F5c. Vägvisare, enskild väg. Denna sätts upp i vägkorsningar och den gula färgen visar att vägen som den hänvisar till är enskild väg.


F5d. Vägvisare, inrättning. För lokala inrättningar som turistbyrå, polis, järnvägstation etc finns svartvita vägvisare. Dessa har text i små bokstäver.


F5e. Vägvisare, lokalt mål. Sätts upp för att hjälpa dig att hitta lokal mål som tex stadsdelar, finns i vissa större tätorter svart vita skyltar med text i stora bokstäver.


F5h. Vägvisare, arrangemang. Denna skylt är en vägvisare som visar tillfälliga arrangemang. Det kan handla om idrottstävlingar, mässor utställningar och annat.


This entry was posted in Lokaliseringsmärken and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Vägvisare

 1. Pascal Rocque says:

  Hej! Önskar en skylt med PL STABLES på
  En skylt som visar in till vårt företag,
  Också en skylt med Ridhus på.

  Vad säger regler att sätta upp skylt?

  kostnad?
  Med vänlig hälsning,
  P. Rocque

 2. Ted says:

  Varför har vissa skyltar stora bokstäver?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *